/** code Bing-Yahoo search engine */ /** code Alexa-ranking */ background image

Het snoeien van bomen gebeurt op zo een manier dat de boom niet beschadigd wordt. Er wordt in de boom geklommen met touwen, bij het snoeien van bomen zijn sporen uit den boze.

  • Begeleidingssnoei : dit is er voor zorgen dat een jonge boom kan uitgroeien tot een volwaardige en mooie boom. Dit gebeurt door het weghalen van probleemtakken en indien nodig de laagste takken zodat er een ruimte ontstaat waaronder men door kan.
  • Onderhoudssnoei/kroonverzorging : houdt in het weghalen van dode, beschadigde en probleem takken. Ook het uitlichten van de boom behoort hierbij, hierdoor krijgt de boom een transparantere kroon en laat hij meer licht door.

SnoeienDe onderhoudssnoei begint wanneer de boom zijn volwassen stadium bereikt heeft. Hierbij gaan we in functie van de conditie en/of structurele gebreken snoeien. Wat we altijd verwijderen zijn zieke of beschadigde takken en het dood hout (in de kroon). Ook kan het nodig zijn bepaalde takken of heel de kroon te lichten of te reduceren, wanneer deze een gevaar kunnen vormen voor de omgeving of voor de boom zelf.